Sorularla İmam-Hatip Ortaokulu

Sorularla İmam-Hatip Ortaokulu...

26.06.2013 5305

Soru-1:İmam Hatip Ortaokuluna kimler kayıt yaptırabilir?

4.Sınıfta okuyup 5.Sınıfa geçen tüm öğrenciler İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırabilir.

Soru-2:İmam-Hatip Ortaokulları ile diğer ortaokullar arasında ne gibi farklar vardır?

Okutulan derslerde hiçbir fark yoktur. Ortaokullarda seçmeli olarak okutulan Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri ve Arapça dersi İmam-Hatip Ortaokulunda, zorunlu ders olarak okutulmaktadır.

Soru-3: İmam-Hatip Ortaokulundan mezun olan öğrenci hangi okullara gidebilir?

Diğer ortaokuldan mezun olan bir öğrencinin gidebileceği tüm okullara gidebilir.

Soru-4:Herhangi bir ortaokulda okuyan öğrenci İmam-Hatip Ortaokuluna nakil olabilir mi?

Evet. Nakil gideceği İmam-Hatip Ortaokulunun fark derslerinden yapılacak seviye belirleme sınavında başarılı olacak öğrencinin nakil işlemleri yapılır.  (Bu konuda hazırlanacak yönetmelik hükümleri doğrultusunda uygulama yapılacaktır.)

Soru-5:İmam-Hatip Ortaokullarının avantajı nedir?

İki yabancı dil (İngilizce-Arapça) okutuyor olması,

Soru-6:İmam-Hatip Ortaokullarıyla diğer ortaokulları ders saatleri ne kadardır?

Her iki okulun ders saatleri diğer sayfada mevcuttur. İncelendiğinde Temel derslerde hiç bir fark yoktur.