Yabancı Dil Ağırlıklı İngilizce Programı

06.05.2023 206

5. Sınıf Öğretim Programı, yoğun bir İngilizce programı olarak öğrencilere, Avrupa Dilleri İçin Ortak Başvuru Metni'nde belirlenen düzeylerden A1 ve A2 seviyelerini sunduktan sonra programın ikinci döneminde B1 (Eşik Düzey) seviyesinin yarısına kadar (B1.1) İngilizce öğretimi sağlamaktadır. Beşinci sınıfın sonunda öğrencilerin özellikle üretimsel dil becerileri anlamında A2 seviyesinin yeterliklerini yerine getirmeleri, B1 seviyesinin de programda B1.1 olarak tanımlanan dil becerileri ve unsurlarını edinmeleri hedeflenmiştir. İşlev ve iletişim odaklı izlencelerin gereklerine uygun bir biçimde, gerçekleştirilmesi hedeflenen iletişimsel işlevler ve sözcükler/sözcük öbekleri bir konu bütünlüğü içinde belirlenmiş ve bağlamsal olarak sunulmuştur. Öğrencilerin dil üretimlerine zemin oluşturacak zenginlikte ve miktarda girdi sağlayabilen ve buna paralel olarak seçilmiş belirli etkinlik ve görevlerle mevcut dil becerilerini geliştirebilen bir program hazırlanmıştır. Tüm iletişimsel becerilerin tümleşik bir biçimde ele alındığı ve temrin edildiği B1.1 seviyesinin sonunda öğrencilerin; günlük konularla ilgili durum ve olayların geçtiği bağlamlarda temel kelime dağarcığıyla İngilizceyi kullanabilecek yeterlikte dil becerilerine sahip olmaları, akademik veya profesyonel jargon içermeyen basit sözlü veya yazılı metinlerin ana fikrini bulup kendi görüşlerini sözlü veya yazılı söylemler ve temel sözvarlığıyla ifade edebilmeleri, sözcük ve yapısal sınırlılıklarına rağmen aile, hobiler, ilgi alanları, günlük yaşam ve okul hakkında İngilizce iletişim kurabilmeleri amaçlanmıştır.